5 km test donderdag 26 april


Beste leden,

Op do 26 apr organiseren we wederom een 5 km test op onze atletiekbaan. Het doel van deze test is enerzijds om te kijken wat de progressie van de individuele atleet is en anderzijds om een meetpunt te genereren voor o.a. trainingstijden op de baan.

Wellicht blijkt dat je op een niveau loopt wat je eigenlijk net niet (of helemaal niet) aankunt.
Lopen in een groep van je eigen niveau maakt je een betere loper en minder vatbaar voor blessures.
Trainen doe je om beter te worden niet om elke keer het gevoel te hebben dat je een wedstrijd aan het lopen bent op de training om bij te kunnen blijven.

Wil je deelnemen aan deze test? Stuur dan een mail naar Leo Quaedflieg( [email protected] ) met vermelding van je naam en de eventuele tijd die je verwacht op de 5 km te lopen.

Ben je in het bezit van een hartslagmeter, neem deze dan mee.

Ma 23 of di 24 apr krijg je dan bericht over het verder verloop van deze test.

De reguliere baantraining zal dan op 26 apr komen te vervallen.

29 april : STB Zondag Tref

Onze 4e STB Zondag Tref vindt plaats op zondag 29 april.

Op 29 april  vanaf 9.30 u zal “de STB Zondag Tref” in Ubachsberg plaatsvinden. Vertrekpunt is aan de kerk: er is hier voldoende parkeergelegenheid op een plein vlakbij de kerk. (je kunt via de Beitel alsmaar rechtdoor, via de Wijnstraat en dan de Kerkstraat naar Ubachsberg rijden. Dat is de eenvoudigste en snelste route)
Koffie/thee met gebak en andere versnaperingen kunnen we dan vanaf 10.30 u nuttigen in Café “Gen Berg”, Kerkstraat 53 in  Ubachsberg: dit café ligt schuin tegenover de kerk. (was voormalig café Zinzen)

Er wordt gelopen in 4 groepen op verschillende temponiveaus :
Groep 1 loopt 1 u. op tempo 8-9 kmh (begeleiders : Jenny Matthijsse, Bianca Walraven en/of Frans Hodinius)
Groep 2 loopt 1 u. op tempo 9-10 kmh (begeleiders : Sibille Waszkiewicz en/of Theo Schmeits)
Groep 3 loopt 1:15 u. op tempo 10-11 kmh (begeleiders : Bart Smeets, Alois Pilich en/of Egon Borghans)
Groep 4 loopt 1:30 u. op tempo 11-12 kmh (begeleiders : Arno Hanssen en/of Herman Gerards)
Tevens is er een wandelgroep met een wandeling van ca. 1 u. (begeleiders : Claudia Beckers / Carla Willems / Josette Gijselaers / Jet Münstermann)


We starten zoals gebruikelijk weer om 9:30 u.
Wie vanaf ter Waerden wil rijden dient om 9:00 u. daar aanwezig te zijn.

DEZE TRAININGEN EN WANDELINGEN ZIJN OOK VOOR NIET-LEDEN TOEGANKELIJK!

Tot ziens op deze gezellige trainingen!

Onze volgende Zondag Tref is op zondag 27 mei!


Cup-a-Joep 2018

De Cup-a-Joep is bedoeld om de leden van STB aan te sporen om deel te nemen aan 5 (laagdrempelige) wedstrijden in 2018. Gestreden wordt daarbij om de Cup-a-Joep "dat zouden meer mensen moeten doen"!

Er wordt een puntentelling gehanteerd, die zo is opgesteld, dat de winnaar of winnares uit elke leeftijdscategorie kan komen. Ook speelt het geen rol of er gekozen wordt voor de kortere of de langere afstand. De leeftijdscategorieën worden ingedeeld naar Duits model: Leeftijdscategorieën per 5 jaar.

Als de STB-er een wedstrijd in zijn/haar leeftijdscategorie zou winnen verdient hij/zij  50 punten. Is hij/zij wel snelste STBer in zijn/haar leeftijdscategorie, maar bijv. 4e op de algemene ranglijst levert dat 47 punten op. Enz.enz. Op deze wijze heeft bijvoorbeeld een STB-vrouw uit de leeftijdsklasse V45 wellicht meer kans om veel punten te halen dan een man in de M30 categorie. De loopsnelheid is zeer zeker niet bepalend, waardoor ook iets langzamere STBers vol voor de Cup-a-Joep kunnen gaan. Daarnaast komt door het feit dat je kunt kiezen uit 2 afstanden de geluksfactor om de hoek kijken. Je moet daarbij niet alleen snel, maar ook slim zijn.

Je moet aan minimaal 4 van de 5 wedstrijden mee doen om in aanmerking te komen voor meedinging in het klassement. Als je alle 5 de wedstrijden loopt dan wordt de wedstrijd met het slechtste resultaat weggestreept. De puntentelling is dus altijd voor 4 wedstrijden. Zo blijft het klassement ook spannend tot de laatste wedstrijd, onze Kapellerbosloop.

De 5 geselecteerde wedstrijden zijn:

11 maart : De Selfkantlauf in Gangelt (5 km, 10 km, Halve Marathon)
20 mei : De Heideloop in Landgraaf (3 km, 6 km, 10,2 km)
6 juli : De Meander-Mondo Verdeloop in Landgraaf (5 km, 10 km)
22 september : De Staploop in Brunssum  (5 km, 10 km)
2 december : De Kapellerbosloop te Landgraaf (5400 m, 7200 m)

Op deze manier willen we bereiken dat 2018 voor STB een jaar wordt met nog meer betrokken leden en nog meer gezelligheid.

Kortom: STB ten voeten uit!

Tussenstand na 1e wedstrijd

Sponsoren

Sponsoren

© 2013 STB Landgraaf  |  Alle rechten voorbehouden  |  Disclaimer | Privacyverklaring
Website door: Mitchell Online.